Sierlijk handletteren met het alfabet

8 juli 2020
Handletteren met het alfabet kan sierlijk, maar bijvoorbeeld ook in moderne of graffitistijl. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Dat is ook precies het leuke van handlettering, of het nu voor je gedaan wordt en je er een leven lang plezier van hebt, of dat je er zelf mee aan de slag gaat. Bij DosisDesign verzorgen we beiden. We hebben korte dagcursussen voor een kleine groep bij jou op locatie. Heb je bijvoorbeeld een restaurant en wil je dagelijks het menu op een krijtbord schrijven? Dan is een dagcursus een uitkomst.
 

Sierlijk handletteren met het alfabet

Een krijtbord is het ‘visitekaartje’ van jouw bedrijf op straat; bedoeld om mensen naar binnen te leiden. Een goed uitziend, verzorgde tekst en/of tekening is dus wel zo representatief voor je zaak. Met een dagcursus van DosisDesign geef je je medewerkers de mogelijkheid om de unieke uitstraling en stijl van jouw bedrijf door te laten werken op jouw ‘visitekaartje aan de weg’. Ze leren welke materialen het beste zijn om te gebruiken bij diverse situaties, krijgen handige tips aangereikt en gaan uiteraard zelf aan de slag met oefenen, oefenen en nog eens oefenen onder professionele begeleiding.
 

Uniek handletteringontwerp voor jou

Als we sierlijk gaan handletteren met het alfabet dan zorgen we er bij DosisDesign voor dat jouw bedrijf weerspiegelt is in het ontwerp. Van tevoren bespreken we uitvoerig wat precies je wensen zijn en wat je in gedachten hebt. Dan gaan we bij DosisDesign aan de slag met het maken van een vlotte, duidelijke schets. Zo krijg jij een idee van hoe het eruit gaat zien en weten wij precies wat je wil.

In bijvoorbeeld een restaurant kun je ervoor kiezen om een handletteringontwerp levensgroot op de muur te laten schilderen. Zo hebben we dit al eens voor Brasserie By Bouman gedaan. Zij hebben hun door ons ontworpen menukaart nu ook levensgroot op de muren van het pand. Een speelse en sfeervolle toevoeging voor het bedrijf. Sommige delen zijn met permanente verf aangebracht, andere met verwijderbare. Op deze manier kunnen medewerkers zelf wijzigingen in bijvoorbeeld het aanbod of de prijs maken indien nodig.

SIERLIJK HANDLETTEREN Verjaardag


Klein, maar fijn

Uiteraard hoeft niet ieder ontwerp levensgroot op de muur geschilderd te worden. Zo zijn we met sierlijk handletteren met het alfabet aan de slag geweest voor de bekendste modekaart van Nederland ‘Fashioncheque’. Omdat het ontwerp meer dan één keer nodig was, hebben we handmatig het handletteringontwerp gemaakt en deze vervolgens gedigitaliseerd. Door middel van foliedruk en preeg is het ontwerp chique gedrukt op de verpakking en heeft het product een luxe uitstraling.
 

Ook een dagcursus of uniek ontwerp?

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen op het gebied van handlettering of een cursus hierin? Of ben je benieuwd wat we nog meer kunnen bieden, zoals het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en meer? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee voor het vinden van een creatieve oplossing.