Handlettering in je keuken of snackbar

4 juni 2020
Wil jij de mooiste handlettering in je keuken, snackbar of restaurant laten verzorgen door een professioneel bedrijf met veel ervaring? Dan ben je aan het juiste adres bij DosisDesign. We hebben inmiddels veel ervaring met handlettering op diverse ondergronden. Zo handletteren we veel levensgroot op muren, maar maken we ook kleine ontwerpen om deze vervolgens te digitaliseren. Lees verder voor diverse voorbeelden en mogelijkheden.
 

Handlettering in jouw keuken

Handlettering in jouw keuken, of dat nu thuis, in een snackbar, café of restaurant is, kan een erg creatieve en unieke sfeer geven aan jouw huis of bedrijf. Zo hebben we bij Brasserie By Bouman bijgedragen aan een complete restyle. We kregen de vraag om mee te ontwikkelen aan een nieuwe naam, logo en bijpassende huisstijl. Hieruit vloeide onder andere de nieuwe menukaart. Deze hebben we, in de nieuwe huisstijl, levensgroot op de wanden gehandletterd. Op krijtborden, variërend van 1,5 tot 3 meter hoog, zijn de gerechten, prijzen en uitgelichte lekkernijen handmatig aangebracht. De illustraties en teksten zijn hier grotendeels met permanente inkten aangebracht. Prijzen en andere gewenste variabelen zijn met afwasbare inkt aangebracht, zodat deze indien nodig eenvoudig kunnen worden gewijzigd.
 

Diverse toepassingen

Ook bij Oesterdam zijn we langs geweest voor handlettering in de keuken en entree. Zij kozen ook voor een groot menu op een krijtbord aan de muur van de snackbar. Als thema koos Oesterdam voor ‘Haute Frituur’. De gouden letters op de zwarte achtergrond springen eruit zodra je binnenkomt. Ook deze illustraties en teksten zijn deels met permanente en deels met afwasbare inkt aangebracht.Zoals genoemd is handlettering in het algemeen, maar ook handlettering in een keuken, in allerlei vormen toepasbaar. Zo kunnen we levensgroot handletteren op flinke krijtborden of wanden, maar ook kleinschalig voor allerlei soorten kaarten. Denk daarbij aan een menukaart, unieke kerstkaarten of verjaardagskaarten of zelfs een cadeaukaart. Zo hebben we voor de bekendste Nederlandse modekaart, Fashioncheque, een speciaal ontwerp gemaakt voor de feestdagen.
 

Eigen draai geven

Het leuke aan handlettering in een keuken, maar ook in het algemeen, is dat je er helemaal je eigen draai aan kan geven qua zowel illustraties en stijl als lettertype en vormgeving. Er is dus alle ruimte om jouw stijl te laten doorvloeien in het handletteringontwerp voor jouw bedrijf of organisatie. Van tevoren kunnen we experimenteren wat er wel en niet bij jouw smaak, stijl en wensen past. Er is namelijk een eindeloze mogelijkheid in het variëren van dikte, grootte, sierlijk of strak schrijven en nog veel meer. Op Typotini zijn al veel voorbeelden te vinden.

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen wat betreft handlettering in jouw keuken, of in het algemeen? Of ben je benieuwd wat we nog meer kunnen bieden, zoals het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en meer? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee voor het vinden van een creatieve oplossing.