Handletteren met tekst: tover je muren om

15 april 2020
Handletteren is voor iedereen, in ieder vakgebied en iedere branche, maar is bovenal erg populair op het moment. Handletteren betekent letterlijk: het tekenen van letters. Omdat het zo breed toepasbaar is, zie je het ook overal terugkomen, zoals in ijssalons, restaurants, klaslokalen, ontbijtruimtes, hotels, bedrijven en op festivals. Handletteren met tekst kan bijvoorbeeld een enorm creatieve, speelse toevoeging zijn aan een modern klaslokaal of op menukaart of -wand.
 

Handletteren met tekst

Handletteren met tekst kan op de gekste plekken, maar wordt voornamelijk in openbare ruimtes toegepast zoals in restaurants, hotels, bedrijven en op festivals. Maar handletteren kan bijvoorbeeld ook een hele creatieve toevoeging zijn aan een restaurant. Een opvallende creatie op de muren, bar of op andere objecten waarop geschilderd kan worden, trekt bijna altijd de aandacht van gasten. Maak van jouw restaurant, bar of lunchroom the place to be met handlettering. Leuk uitziende restaurants worden al gauw op de foto gezet en over het internet op social media verspreidt.
 

Tover ook jouw muur om tot levensgrote kaart

Handletteren begint met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Daarbij begin je meestal met het tekenen van kaarten, of andere kleinschalige projecten. Bij DosisDesign hebben we inmiddels jarenlange ervaring in het handletteren met tekst, cijfers, tekeningen en andere creatieve uitingen. Ons portfolio bestaat dan ook uit veel klein- en grootschalige projecten door heel Nederland. Zo mochten we bijvoorbeeld, naast andere werkzaamheden, ook handlettering verzorgen voor Brasserie By Bouman. We ontwikkelden een nieuwe menukaart en handletterden deze levensgroot op de wanden van het bedrijf. Op krijtborden, variërend van 1,5 tot wel 3 meter hoog, zijn de gerechten, prijzen en uitgelichte lekkernijen handmatig aangebracht. De illustraties en teksten zijn grotendeels aangebracht met permanente inkten. Prijzen en andere variabele data zijn aangebracht met afwasbare inkt, zodat de prijzen, indien nodig, eenvoudig kunnen worden gewijzigd.

Variëren in opmaak: dikte, grootte, sierlijk of strak

Het leuke aan handletteren is dat er geen kaders zijn. Er is alle ruimte om jouw bedrijf of organisatie dusdanig weer te geven dat het helemaal bij de huisstijl past. Van tevoren kunnen we experimenteren wat er wel en niet bij jouw smaak, stijl en wensen past. Zo kunnen we handletteren met tekst, cijfers en tekeningen helemaal afstemmen op jouw bedrijf. Er is namelijk een eindeloze mogelijkheid tot het variëren van dikte, grootte, sierlijk of strak schrijven, en meer opties. Op internet zijn hier al veel voorbeelden van te vinden. Zo kun je alvast een beetje selecteren wat je wel en niet mooi vindt.
 

Jouw cadeaukaart personaliseren met handlettering

Ook handletteren met tekst op kaarten, verpakkingen of andere kleine materialen is uiteraard mogelijk. Niet alles hoeft levensgroot op de muur geschilderd te worden. Zo hebben we voor de bekendste modekaart van Nederland, Fashioncheque, ook gehandletterd. Hiervoor hebben we handmatig een handlettering ontwerp gemaakt en deze vervolgens gedigitaliseerd. Door middel van foliedruk en preeg is het ontwerp chique gedrukt op de verpakking. Voor jouw soortgelijke kaart of cadeaubon is het bij DosisDesign dus ook mogelijk om een uniek handlettering ontwerp te laten maken. Zo kunnen we een vooraf een quote of andere krachtige tekst bedenken om te verwerken op jouw kaart of cadeaubon.

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen op het gebied van handletteren met tekst? Of ben je benieuwd wat we nog meer kunnen bieden, zoals het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en meer? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee voor het vinden van een creatieve oplossing.