Handletteren met cijfers: creatieve toevoeging

18 maart 2020

Handletteren met cijfers: creatieve toevoeging voor op menukaarten of in bedrijven


Handletteren is hot and happening, en bovenal voor iedereen, in iedere branche. Handletteren betekent letterlijk: het tekenen van letters. Omdat het zo breed toepasbaar is, zie je het ook overal terugkomen, zoals in ijssalons, restaurants, klaslokalen, ontbijtruimtes, hotels, bedrijven en op festivals. Handletteren met cijfers kan bijvoorbeeld een enorm creatieve, speelse toevoeging zijn aan een modern klaslokaal of op menukaart of -wand.
 

Handletteren met cijfers

Handletteren kan op de gekste plekken, maar wordt voornamelijk in openbare ruimtes toegepast zoals in restaurants, hotels, bedrijven en op festivals. Maar handletteren met cijfers kan bijvoorbeeld ook een hele creatieve toevoeging zijn aan een klaslokaal. Wanneer kinderen of jongvolwassenen gedurende de dag geconcentreerd moeten werken, is een inspirerende ruimte een welkome toevoeging. Handlettering kan daar op zijn beurt zeker aan bijdragen.
 

Van lege muur tot inspiratievolle wandtekening

Handletteren begint met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Daarbij begin je meestal met het tekenen van kaarten, of andere kleinschalige projecten. Bij DosisDesign hebben we inmiddels jarenlange ervaring in het handletteren met cijfers, teksten, tekeningen en andere creatieve uitingen. Ons portfolio bestaat dan ook uit veel klein- en grootschalige projecten door heel Nederland. Zo mochten we bijvoorbeeld naast andere werkzaamheden, ook handlettering verzorgen voor Brasserie By Bouman. We ontwikkelden een nieuwe menukaart en handletterden deze levensgroot op de wanden van het bedrijf. Op krijtborden, variërend van 1,5 tot wel 3 meter hoog, zijn de gerechten, prijzen en uitgelichte lekkernijen handmatig aangebracht. De illustraties en teksten zijn grotendeels aangebracht met permanente inkten. Prijzen en andere variabele data zijn aangebracht met afwasbare inkt, zodat de prijzen, indien nodig, eenvoudig kunnen worden gewijzigd.


 

Alle ruimte voor eigen huisstijl

Het leuke aan handletteren is dat er geen kaders zijn. Er is alle ruimte om jouw bedrijf of organisatie dusdanig weer te geven dat het helemaal bij de huisstijl past. Van tevoren kunnen we experimenteren wat er wel en niet bij jouw smaak, stijl en wensen past. Zo kunnen we handletteren met cijfers, teksten en tekeningen helemaal afstemmen op jouw bedrijf. Er is namelijk een eindeloze mogelijkheid tot het variëren van dikte, grootte, sierlijk of strak schrijven, en meer opties. Op internet zijn hier al veel voorbeelden van te vinden. Zo kun je alvast een beetje selecteren wat je wel en niet mooi vindt.

Kleine en grote toepassingen

Ook handletteren met cijfers op kaarten, verpakkingen of andere kleine materialen is uiteraard mogelijk. Niet alles hoeft levensgroot op de muur geschilderd te worden. Zo hebben we voor de bekendste modekaart van Nederland, Fashioncheque, ook gehandletterd. Hiervoor hebben we handmatig een handlettering ontwerp gemaakt en deze vervolgens gedigitaliseerd. Door middel van foliedruk en preeg is het ontwerp chique gedrukt op de verpakking. Voor een soortgelijke kaart of cadeaubon is het bij DosisDesign dus ook mogelijk om een uniek handlettering ontwerp te laten maken. Zo kunnen we een vooraf aantal geselecteerde bedragen verwerken in handletteren met cijfers voor op een kaart of cadeaubon.

Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen omtrent handletteren met cijfers? Of ben je benieuwd wat we nog meer kunnen bieden, zoals het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en meer? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee voor het vinden van een creatieve oplossing.