Logo & huisstijl

Hoe zie jij eruit?

Een mooi logo en bijpassende huisstijl op maat


Logo’s (en huisstijlen) zijn voor veel van onze opdrachtgevers het eerste waar ze aan denken als het gaat om hun uitstraling. Voor een goede huisstijl is het belangrijk in kaart te hebben wat je als bedrijf wilt uitstralen. Wat is het imago dat je wilt uitdragen en past dat bij het karakter en de waarden (waarover we op onze branding pagina over schrijven) van je bedrijf?

De grafische vertaling van deze visuele eigenschappen vormt de huisstijl. Deze huisstijl moet voor jouw doelgroep duidelijk maken waar je voor staat en moet passen bij jouw boodschap. Dit kunnen we doen door het gebruik van specifieke kleuren, de juiste tone of voice in alle communicatie, en het ontwerpen van een passend logo.

Een logo is een beeldmerk dat kan bestaan uit illustratieve vormen, typografie of een combinatie van beiden. Het doel hiervan is een herkenbaarheid creëren voor de ontvanger. Het is voor jouw doelgroep een duidelijke en eenvoudige manier om je bedrijf aan te herkennen.
 

Hoe ziet ons designproces eruit?


Een sterk logo is één van de belangrijkste marketingtools die, indien goed toegepast, vaak het eerste is wat mensen gaan herkennen. De logo’s die wij ontwerpen zijn altijd op maat gemaakt, en multi inzetbaar opgebouwd. In het designproces onderzoeken we meerdere richtingen waardoor er altijd meerdere concepten ontstaan. Deze presenteren we aan onze opdrachtgever en gaan we na een keuzemoment definitief uitwerken. Wil je voorbeelden van onze logo's zien? Klik dan hier.

Dit proces bieden we op 2 manieren aan:
  • Een basis logotraject
  • Een traject op maat
Afhankelijk van de vraag, de branche en opdrachtgever adviseren we graag één van deze twee trajecten. Met onze ervaring en creativiteit kunnen we ieder vraagstuk vertalen in een grafische oplossing en iedere opdrachtgever voorzien van een passend logo.

Wat is een huisstijlhandboek?


Om de identiteit te versterken verwerken we al het bovenstaande graag in een huisstijlhandboek. Hierin leggen we de stijlregels voor het toepassen van de huisstijl vast, zoals bijvoorbeeld:
  • logo: hoe plaats je het logo in verschillende omstandigheden en toepassingen
  • kleur: welke tinten er gebruikt worden, in welke precieze kleurwaarden
  • typografie: welke lettertypes worden er gebruikt, in welke verhouding
  • fotografie: op welke manier worden foto's gebruikt, welke stijl, en hoe staat het logo daarop
Door dit vast te leggen in een handboek is het voor iedereen die de huisstijl moet toepassen duidelijk waar diegene zich aan moet houden.

< Ga terug naar grafisch ontwerp  |  Ga door naar webdesign >