Lettering

van a tot z, of wil je liever cijfers?

Hoe kan lettering jouw boodschap versterken?


Handlettering is hot & happening, voor iedereen, in iedere branche. Handletteren betekent letterlijk: het handmatig tekenen van letters. Omdat het zo breed inzetbaar is, zie je het ook overal terugkomen, zoals in ijssalons, restaurants, klaslokalen, ontbijtruimtes, hotels, bedrijfskantines en op festivals. Handletteren met cijfers kan bijvoorbeeld een enorm creatieve, speelse toevoeging zijn aan een modern klaslokaal of op menukaart of -wand.

Het leuke aan handletteren is dat er geen vastgestelde kaders zijn. Er is alle ruimte om jouw bedrijf of organisatie zodanig weer te geven dat het helemaal bij de huisstijl past. Voorf kunnen we experimenteren wat er wel en niet bij jouw smaak, stijl en wensen past. Zo kunnen we het handletteren met cijfers, teksten en tekeningen helemaal afstemmen op jouw bedrijf. We maken dan eerst een digitale schets waarin we het te verwachten resultaat laten zien. Er is namelijk een eindeloze mogelijkheid tot het variëren van kleur, dikte, grootte, sierlijk of strak schrijven, en nog veel meer opties. Online zijn hier  veel voorbeelden van te vinden: zo kun je alvast een beetje selecteren wat je wel en niet mooi vindt, dat helpt ons om zo gericht mogelijk voor je aan de slag te gaan.


Waar kan je handlettering allemaal voor inzetten?


Ook handletteren met cijfers op kaarten, verpakkingen of andere kleine materialen is uiteraard mogelijk. Niet alles hoeft levensgroot op de muur geschilderd te worden. Zo hebben we voor de bekendste modekaart van Nederland, Fashioncheque, ook gehandletterd. Hiervoor hebben we handmatig een handlettering ontwerp gemaakt en deze vervolgens gedigitaliseerd. Door middel van foliedruk en preeg is het ontwerp chique gedrukt op de verpakking. Voor een soortgelijke kaart of cadeaubon is het bij DosisDesign dus ook mogelijk om een uniek handlettering ontwerp te laten maken. Zo kunnen we een vooraf aantal geselecteerde bedragen verwerken in handletteren met cijfers voor op een kaart of cadeaubon.

Handlettering op evenementen


Handlettering en kalligrafie kan ook live ingezet worden op locatie en tijdens evenementen, bijvoorbeeld met Kerst, Valentijn of Moederdag. Maar ook bij bedrijfsfeesten en personeelsavonden. Denk hierbij aan:
  • kalligrafie in een winkel
  • handgeschreven gepersonaliseerde kaarten
  • handlettering op kerstballen en kadoverpakkingen
  • handlettering op een kado tijdens een personeelsfeest
  • geschilderde bewegwijzering voor een beurs of festival
Wil je meer ideeën om iets unieks te laten handletteren? Neem dan contact met ons op en wij denken met je mee.

< Ga terug naar social media