DosisDesign Leads Genereren
 

Online leads genereren

20 juni 2016
Leads, de gegevens en interesses van potentiële nieuwe klanten, blijven één van de meest waardevolle soorten informatie voor een bedrijf.  Het genereren hiervan blijkt in de praktijk vaak een tijdrovende bezigheid te zijn. Er zijn verschillende manieren om leads te genereren, maar ik wil er nu graag één uitlichten uit de online omgeving. Een manier waarop met minimale effort een zo groot mogelijk resultaat te behalen valt.

Binnen de online omgeving, op het internet, loop je weinig risico qua investering door de meetbaarheid. Er is ruimte om te testen en waar nodig aanpassingen te doen. Iedereen weet inmiddels dat dit makkelijk te realiseren valt d.m.v. het monitoren van je bezoekers, online tools als Google Analytics helpen je hiermee. Je ziet precies welke pagina's bezocht worden, hoe lang mensen op deze pagina's blijven, welke zoektermen ze gebruiken, en meer van dit soort relevante informatie. Veel ondernemers maken hier inmiddels dan ook gebruik van. Het is een gratis dienst welke, mits goed gebruikt, een grote impact kan hebben.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 55% van de bezoekers op een website niet relevant is. Er blijft dan nog steeds een groot deel over wat mogelijk geïnteresseerd is, maar geen contact opneemt. Slechts 5% van de geïnteresseerden neemt na het websitebezoek daadwerkelijk contact op. Google Analytics kan zoals genoemd veel inzichtelijk maken, maar helaas niet helpen met het identificeren van dit deel bezoekers. Dit is waar wij bij kunnen helpen: wij maken van deze onbekende bezoekers geïdentificeerde leads!

Speciaal voor B2B-bedrijven (business-to-business), hebben wij een dienst ontwikkeld die kan identificeren welke bedrijven en organisaties uw website bezoeken. Gegenereerd door onze tool wordt er een uitgebreid rapport opgemaakt, met daarin alle relevante informatie. Zo is hierin te zien:

• wie de website heeft bezocht
• hoe men op de website terecht is gekomen
• welke pagina's men heeft bezocht
• hoe lang men op deze pagina's is gebleven
• en meer!

Deze rapporten worden op afgesproken momenten doorgestuurd per e-mail, de leads komen op deze wijze vanzelf binnen!

Ook nieuwsgierig geworden, neem dan snel contact met ons op!